top of page

Är det sant?

Kan du vara helt säker på att det är sant?

Vilka känslor har du när du tänker den tanken?

Vem skulle du vara utan den tanken?


Byron Katies kraftfulla frågor. I hennes bok och metod "The Work" får man hjälp och exempel på hur man kan arbeta med dessa frågor.

Det är svårt att förklara hur stark de kan påverka en, och hur snabbt det går att förändra en tanke om hur något är med dessa frågor.


Det är en insikt som känns i hela kroppen, då vet du att du träffat rätt. För våra tankar om oss själva och andra lagras i vår kropp, och är ett konstant hinder från att vara 100 % oss själva och acceptera livet som det är.


Det kan vara skrämmande att tänka att vi ska acceptera livet som det är, när ingenting fungerar runt omkring oss eller vi är i sorg över en förlust av någon/något i vårt liv.

Det vi inte förstår är att våra tankar skapar den värld vi lever i.

Det vet vi alla om vi stannar upp och reflekterar över det. Samma situation du befinner dig i kan upplevas helt olika från dag till dag, helt beroende på vilka tankar som kör dig just den dagen.

Du kan inte välja dina tankar som en del hävdar, de kommer att poppa upp varse du vill det eller inte. Att försöka stoppa sina tankar får oftast motsatt effekt, det finns något inom dig (ett litet barn) som vill bli lyssnad på. Hörd och sedd.

Det du kan göra är att ifrågasätta sanningshalten i dem, vilken sanning bär de här barnet inom dig som först lärde sig den tanken.

Succesivt kommer du att inse att du inte är dina tankar, det finns något inom dig som alltid är på en trygg plats, lycklig och tacksam.


Dina tankar du fått med dig och gjort till dina sanningar, är en otrolig börda att släpa runt på i livet. Du lever i ett konstant försvar för du känner dig attackerad inte bara av andra utan av livet självt.

Det finns inget att försvara, du är perfekt som du är!


Jag hjälper dig gärna på den här resan - vi är alla värda att få vara oss själva.

Vi kan inte riktigt förstå hur stor den gåvan är, inte bara för oss själva utan till alla runt om kring oss12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page