top of page

Bestående förändring kommer inifrån genom insikt, och en bottnad vilja.

" Hur känns det när du går emot dig själv för att göra en förändring? Eller någon annan vill att du gör något du inte vill?

Inte så bra - eller hur?

Din hjärna, sinne och känslor kommer explodera av motstånd (mer eller mindre). Du försvarar dig själv, vill skydda dig rent instinktivt.

Vi kan acceptera och ändå gå emot vår vilja till en viss nivå, det har vi fått lära oss göra sen vi var små.

Men det bottnar aldrig riktigt, om vi inte samtidigt kommer till en förståelse och insikt i värdet av det vi förändrar eller gör.

Det som kommer avgöra till sist är vad det triggar inom oss. Du har säkert lagt märke till att vissa förändringar inte bekommer dig lika mycket som andra. Vi har olika motstånd med oss beroende på vad vi upplevt hittills i livet. Visa människor är mer förändringsbenägna än andra, det vet vi alla som arbetat i större förändringsprojekt tex. Det som är gemensamt är att vi alla har något vi inte är benägna att ändra på, fast vi både vill och vet att vi borde. Vi är också väldigt medvetna för det mesta om dessa förändringar vi borde göra, eller hur?

Självledarskap handlar om att bli vän med sig själv genom de förändringar man vill göra. Vi har en röst som pratar till oss i vårt eget huvud, och den låter för det mesta som våra egna föräldrar gjorde eller kanske någon annan auktoritär person som präglat oss.

Den ledare du vill vara mot andra, behöver du först vara mot dig själv.

Om du var din egen chef - hur skulle du vara? Vad skulle få dig att vilja förändras?

Min metod handlar först och främst om att hitta vilken förändring du önskar och landa i om det verkligen är sant. Vi tittar på drivkrafter och hinder. Vi är många gånger vår egen värsta sabotör för det vi vill.

De flesta av mina verktyg kommer från ICF utbildning till certifierad coach, men andra har jag utvecklat själv över tid. Det finns ingen färdig mall som passar alla, vi är alla unika och har våra egna mönster som man behöver utgå från.

Kunskap och insikt om hur du blir en person med ett utvecklat självledarskap, det kommer du att nå om du tar dig tiden.

Du får en inre frihetskänsla och det mesta blir möjligt utan större ansträngning.


​Bild: Monika Sahlström - SahlstromArt

Do not try to fix whatever comes in your life. Fix yourself in such a way that whatever comes, you´ll be fine"

- Sadhguru

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page