"Willpower" hur långt tar den dig?

Jag arbetar dagligen med förändring i mitt arbete och min coaching. Självledarskap är en väldigt viktig del av förändring. Om vi inte vet och kan förstå hur vi själv driver vår egen förändring är det svårt att leda andra, genom det som för många kan vara väldigt svårt.


Många använder sin viljekraft eller så kallad "willpower", det är otroligt energikrävande!

För att du arbetar emot dig själv...

Riktig förändring sker när du på djupet förstår orsaken och verkligheten kring de du vill förändra - då är inte förändring svårt, för då arbetar du inte mot dig själv.


Rökning eller andra dåliga vanor du ska bryta är ett bra exempel.För alla som inte har ett beroende är det självklart att tex. låta bli att röka, och för den som är i en dålig vana är det också självklart att det vore bättre att låta bli... för det mesta.

MEN det räcker inte...

För någonting hos dig vill fortfarande något annat. Någonting annat hos dig ser fortfarande något positivt med den dåliga vanan, annars skulle du sluta direkt oavsett vilket obehag det skulle ge dig.

Ingen skadar sig självt medvetet.

Så för att ändra en vana behövs i längden mer än din viljekraft, den är som din startmotor som kan vara den stora skillnaden för dig mot ett mål. Men för att det ska hålla mer än för en period behöver vi gräva djupare i vår förståelse för oss själva och vad som driver våra dåliga vanor.

Vi behöver hitta kärnan i det som gör att vi fortfarande vill de som inte tjänar oss.


Det här är det som driver mig!

Förändring ska inte behöva kosta all vår energi och våra dagliga tankar. Vi behöver lära oss att lita på vår förmåga att förstå vad som är bra för oss, och genom det skapa förändring.


Genom att jobba med oss själva - inte emot!


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla